Wat waren de slaapgewoonten van de Profeet (v.z.m.h.)?

Detail van de Vraag
Wat waren de slaapgewoonten van de Profeet (v.z.m.h.)?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Als de Profeet (v.z.m.h.) 's nachts niet voldoende had geslapen en als Hij de mogelijkheid had, dan sliep Hij na het middag gebed maximaal één uur. Dit wordt ook wel kaylule genoemd.

Hij (v.z.m.h.) lag altijd op Zijn rechterzijde en legde Zijn rechter hand onder Zijn rechter wang. Ook onderweg sliep Hij (v.z.m.h.) op Zijn rechterzijde en maakte Hij van Zijn rechter arm een kussen. Als Hij (v.z.m.h.) voor een korte periode zou rusten, dan ging Zijn voorkeur uit naar op Zijn rug liggen. Hij (v.z.m.h.) vond het niet fijn om op Zijn buik te liggen en vertelde Zijn metgezellgen dit ook niet te doen en zei hierover: "Dit is een manier van liggen die Allah niet fijn vindt."

Het bed van de Profeet (v.z.m.h.) was soms leer gevuld met bladeren van de dadelboom, soms dubbel gevouwen kleed, soms vlechtwerk en soms op een gewoon bed. Het kwam zelfs voor dat Hij (v.z.m.h.) op de aarde sliep.

Hz. Aisha (r.a.) heeft het volgende verteld:

"Iedere nacht wanneer Rasoelallah (v.z.m.h.)  naar bed ging, las Hij de soerahs Felak en Nâs, daarna bracht Hij (v.z.m.h.) Zijn handen naar elkaar toe en blies ernaar, en vervolgens wreef Hij met Zijn (v.z.m.h.) handen de plekken waar Hij bij kon komen. Zo wreef Hij (v.z.m.h.) Zijn handen eerst over Zijn hoofd, daarn Zijn gezicht, daarna Zijn borst, armen, knieën en zo wreef Hij (v.z.m.h.) dus het geheel van Zijn lichaam's voorkant. Deze beweging herhaalde Hij (v.z.m.h.) tot drie maal toe."

Bron: Rukiye Gönüllü

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 6.484 times
In order to make a comment, please login or register