Wat is de gebeurtenis die tussen onze Profeet (v.z.m.h.) en Ukkase (r.a.) plaatsvond?

Detail van de Vraag
Kent u toevalig het verhaal van de laatse momenten van onze geliefde profeet(vzmh) waarbij iemand qisas (zelfde straf) van de profeet wil en hem bijna slaat met een zweep uiteindelijk kust hij hem.Want ik kan hem in geen boek vinden en het verhaal is niet?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Op een dag vroeg onze Profeet (sav) aan zijn Ashab (de Sahabi’s);

Degenen tegen wie ik onrecht aangedaan zou kunnen hebben, verzoek ik om hun recht nu van mij te verhalen en niet over te laten aan het hiernamaals

Nadat hij deze vraag drie keer had herhaald, stond een oude sahabe genaamd Ukkase (r.a.) op en zei dat de stok van RasoelAllah (v.z.m.h.) hem op zijn rug had geraakt tijdens een oorlog. Daarop liet RasoelAllah (v.z.m.h.) een stok brengen en riep Ukkase (r.a.) bij hem om zijn recht te halen. Hasan en Huseyin (r.a.) die dit allemaal vol verbazing hebben zitten aanzien, wilden dat Ukkase (r.a.) zijn recht op hen zou verhalen en drongen daarop aan; ze moesten zelfs huilen.

Echter RasoelAllah (v.z.m.h.) kwam naar voren, draaide zijn rug om en zei “neem jouw recht op mij”.
Ukkase (r.a.) zei; RasoelAllah (v.z.m.h.) mijn bovenlijf was ontbloot toen uw stok mij raakte. RasoelAllah (v.z.m.h.) trok meteen zijn hemd uit, waarop sommigen van de sahabi’s zich niet meer in konden houden en begonnen te huilen.

Ukkase (r.a.) liep naar onze Profeet (v.z.m.h.) en kuste hem op zijn rug en zei vervolgens; “mogen mijn vader en moeder opgeofferd worden voor jou RasoelAllah, wie ben ik om recht te verhalen bij jou!” De Profeet (v.z.m.h.) drong erop aan dat hij toezei geen recht op hem te verhalen, waarop Ukkase (r.a.) zeer verlegen daarentegen wilde dat de Profeet (v.z.m.h.) hem onder zijn hoede zou nemen in het hiernamaals. RasoelAllah (v.z.m.h.) zei als laatst; “wie mijn vriend in de hemel wilt zien, moet naar deze oude man kijken”. 

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 5.570 times
In order to make a comment, please login or register