Kan men voor de doden smeekbede verrichten?

Detail van de Vraag
Kan men voor de doden smeekbede verrichten?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Bishr bin Masoed vertelt: "Het was toen de pest zich verspreid had en de mensen één voor één overleden. Een man ging naar de begraafplaats en bad met ieder overlijdingsgebed mee. In de avond, voordat hij naar huis ging, stond hij bij de deur van de begraafplaats en zei tegen de doden "Moge Allah jullie eenzaamheid wegnemen, barmhartig over jullie apartheid zijn, jullie zondes weergeven en jullie goede daden accepteren". Hij deed deze smeekbede, zei verder niets en keerde daarna terug naar zijn huis.

Deze persoon die het vervolg meemaakte, vertelt het volgende:
"Het was weer avond. Deze keer was ik niet naar de begraafplaats gegaan en smeekbede verricht. Toen het avond werd, keerde ik terug naar mijn gezin. Ik sliep; ik begreep niet wat er gebeurde, er was een groep mensen naar me toe gekomen.

"Wie zijn jullie, wat willen julle?" vroeg ik.

Zij zeiden: " wij zijn de mensen van die begraafplaats".

Ik vroeg: " Waarom zijn jullie gekomen?".

Zij zeiden: "De smeekbede die je verricht voordat je naar huis gaat, was een verrassing voor ons, alleen deze avond heb je geen smeekbede verricht!".

Ik vroeg versteld: "Welke smeekbede?".

Zij zeiden: "De smeekbede die je iedere dag verricht." Hierna heb ik altijd deze smeekbede aan hun begrafenis verricht." (Imam Gazali)

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 6.849 times
In order to make a comment, please login or register