Is iemand een reiziger(seferî) als hij reist van zijn woonplaats naar zijn geboorteplaats volgens de Hanefî leerschool?

Detail van de Vraag
Is iemand een reiziger(seferî) als hij reist van zijn woonplaats naar zijn geboorteplaats volgens de Hanefî leerschool?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Voordat we antwoord geven op deze vraag, moeten we eerst weten onder welke voorwaarden iemand de status krijgt van een reiziger. Er zijn twee uitspraken hierover:
- Iemand is een reiziger wanneer hij een reisafstand heeft van boven de 90 kilometer.
- Iemand is een reiziger wanneer hij een reisduur heeft van drie dagen met een voor dit tijdperk als normaal geldende voertuig.

Er zijn twee uitspraken over dit onderwerp. Volgens Imam Muhammed is men zijn status van reiziger verloren (als zijn huis, tuin en territorium nog intact is) bij aankomst op de geboorteplaats. Vanaf dat moment zal men zijn gebed compleet bidden, omdat zijn huis, tuin en territorium intact is.

Volgens de twee andere Imams heeft men na de aankomst op de geboorteplaats nog steeds de status van een reiziger. De geboorteplaats is niet meer het vaderland, omdat men zijn geboorteplaats destijds heeft verlaten. Hierdoor behoud men de status van een reiziger tot en met de vijftiende dag van verblijf. Na de vijftiende dag is men zijn status van reiziger hoe dan ook verloren.

Iedereen kan zelf zijn eigen keus maken. Wanneer men de eerste uitspraak volgt, zal men na aankomst alle gebeden compleet bidden. Dit komt vooral door het feit dat men zich thuis voelt in zijn geboorteplaats. Ook kan men de tweede uitspraak volgen en heeft men de status van reiziger tot en met de vijftiende dag van zijn verblijf.

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 8.253 times
In order to make a comment, please login or register