Hoe moet ik mijn gemiste gebeden inhalen?

Detail van de Vraag
Ik heb al drie jaar niet gebeden.(ik moest 3 jaar geleden beginnen met bidden). Hoe moet ik dat inhalen?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Je zou de gebeden die je nog moet inhalen kunnen inhalen na elk gebed. Alleen de verplichte gebeden moeten ingehaald worden. Dus de soennah hoeft niet ingehaald te worden. Uiteraard moet je voor je zelf vaststellen hoeveel jaren je nog moet inhalen.

Voorbeeld: Stel je hebt drie jaar om in te halen. Je zou na elke middaggebed de nog in te halen middaggebed inhalen. Na het avondgebed de nog in te halen avondgebed enz. En dit voor drie jaar lang.

Op deze manier is het niet alleen makkelijk voor je maar ook is het makkelijk om het bij te houden. Desnoods een lijst met 365 dagen waarop je kunt vinken.

Als je de intentie hebt om alle verzuimde gebeden in te halen en hiermee begint en als je leven eindigt zonder dat je alles hebt kunnen inhalen, dan zal je met deze intentie InshAllah gevrijwaard worden van je gebeden die je niet hebt kunnen inhalen. Immers als je in leven zou blijven dan zou je alle verzuimde gebeden inhalen. Moge Allah jouw een leven schenken waarin je alle gebeden kan inhalen.

Je zou de intentie als volgt kunnen nemen alvorens het inhalen van een gebed: “O mijn Heer, omwille van Uw welbehagen neem ik de intentie om het middaggebed of avondgebed in te halen

Alvorens het inhalen van een gebed dient men eerst de Azaan op te zeggen, vervolgens de ikama. Als men de intentie neemt om meerdere gebeden in te halen bv het middag en namiddaggebed, dan voldoet één keer het opzeggen van de azaan, echter het opzeggen van de ikama voor elk gebed is Soennah.


Verplichte gebed - aantal rekaat

FecrDuhrAsrMagrebIsha
24434

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 23.051 times
In order to make a comment, please login or register