Hoe behoren we onze kinderen op te voeden?

Detail van de Vraag
Hoe behoren we onze kinderen op te voeden?
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

We behoren onze kinderen met Allah's liefde op te voeden. Onze kinderen horen te leren dat Allah Degene is die liefheeft, beschermt, vergeeft, de Barmhartigste der barmhartigen is, veel meer beloont dan straft en de Grootste is.

Sommige gezinnen vertellen de angst voor Allah op een verkeerde manier. Zij zeggen dingen als: "Als je niet luistert, verandert Allah jou in een steen" "Als je je eten niet eet, zal Hij je in Zijn vuur gooien" "Als je liegt, zal Hij je tong afsnijden" om het kind af te schrikken. Dit zorgt er niet alleen voor dat hij Allah verkeert leert kennen, ook zal hij zichzelf beschuldigen en kleineren iedere keer wanneer hij een zonde begaat, wat zijn ziel zal schaden.

De vragen van de kinderen behoren we op een simpele, maar juiste manier te beantwoorden. Wij behoren onze kinderen te vertellen dat Allah de Enige is die vergeeft, alles creëert en ons beschermt. De liefde voor Allah zal hem helpen iedere moeite te overkomen. Daarnaast behoren we hen buiten mee te nemen en de schoonheid van de natuur en het heelal te vertellen. We behoren samen naar de lucht, wolken, bomen en dieren te kijken en te vertellen waar deze creaties vandaan komen, om zodoende Allah beter te leren kennen. Zo leert hij de Grootheid, Schoonheid, Macht, enz, kortom alle namen van Allah te kennen.

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 5.488 times
In order to make a comment, please login or register