Gemiste gebeden einde van de dag inhalen?

Detail van de Vraag
Kan ik op eindevan de dag de gemiste gebeden van de puberteit inhalen. Want ik werk tot s'avonds laat. En kan mijn gebed niet verrichten op de tijdstip.
Antwoord

Beste Broeder/ Zuster,

Beste broeder/zuster,

Je kan je gemiste gebeden wel eind van de dag inhalen maar je moet de huidige gebeden op tijd verrichten.

De Salaat (het gebed) is een van de pilaren van het geloof, ofwel van de Ima’an van elke moslim. Het is een van de belangrijkste basisvoorwaarden voor het succes voor de gelovigen. Het gebed is een vaste en verplichte vorm van aanbidding.

De Salaat is dus het eerste dagelijkse werk van een moslim en het is ook zijn laatste bezigheid. Ook al heeft men het zeer druk, moet men tijd maken om Allah te gedenken. Degene die de Salaat op tijd verricht heeft weinig kans om zich met de verkeerde zaken bezig te houden.

Het gebed moet op de juiste tijd worden verricht en het is niet toegestaan een bepaald gebed eerder te verrichten. Elke moslim moet zijn uiterste best doen om ieder gebed op de juiste tijd te verrichten. “....voorwaar, de Salaat is de gelovigen op vaste tijden voorgeschreven”. [qtip:1 |Koran  4:103]

Op het moment dat iemand echt niet de mogelijkheid heeft om de gebedstijd te redden kan dat gebed achteraf als qadha ingehaald worden.

Lees ook deze antwoord.

İslam Geloof

Auteur:
İslam Geloof
Onderwerp Categorieën:
Read 8.311 times
In order to make a comment, please login or register