Dierenvriend

Zelfs tegenover de dieren was onze Profeet (vzmh) zeer vriendelijk

Jij zult hen beschermen

Hij was op weg naar de grootste overwinning van Zijn leven. Hij leidde een leger dat tien duizend soldaten telde en stond op het punt Mekka binnen te treden, die zowel zijn huis als geboorteland was.

Terwijl Hij voor aan het leger aan het marcheren was, zag Hij een hond die net was bevallen aan haar puppies. Hij riep zijn vriend Suraka -de zoon van Juayl- en beval hem:

"Je zal voor de moeder en haar puppies staan en hen bewaken en bescherm tegen verplettering tot het hele leger voorbij is."

De moeder en haar puppies werden niet gestoord, doordat het leger, dat tien duizend soldaten telde, van richting was veranderd.

Het dier dat niet in staat is te spreken

Toen op een dag onze Profeet (vzmh) liep, zag Hij een magere kameel wiens buik kleefde aan zijn rug. Hij (vzmh) werd verdrietig en wendde zich tot de eigenaar:

"Vrees Allah terwijl je dit dier verzorgt, dat niet in staat is te spreken!"

Voor haar ogen

Zijn neef Abdullah -de zoon van Abbas- heeft het volgende overgeleverd: “Op een dag gingen we ergens heen met de Profeet van Allah. Iemand bond een schaap voor het slachten en sleep zijn mes voor haar ogen. Profeet Mohammed (vzmh) vroeg aan de eigenaar:

"Ben je van plan haar keer op keer te doden?"

Niemand kan jou aanraken

Hij (vzmh) zat met Zijn vrienden. Een kameel kwam rennend tot hem en stopte. Het leek alsof ze op zoek was naar een schuilplaats. Na een korte tijd kwamen de eigenaren aan die haar achtervolgden

Zij zeiden: ”O boodschapper van Allah! Deze kameel is van ons. We zijn drie dagen op zoek naar haar. Wij hebben haar eindelijk in Uw buurt gevonden.”

De kameel stond achter de profeet Mohammed. Hij (vzmh) sprak zonder haar teugel los te laten:

“Maar je kameel is zoveel aan het klagen over jou.”

Haar eigenaren vroegen verbaasd:

“O Boodschapper van Allah, wat zegt ze?”

“Ze is door jullie opgevoed; ze heeft jaren goederen vervoerd; zij heeft jullie veel kinderen gegeven en vervolgens hebben jullie geprobeerd haar te slachten om haar vlees te eten”

“Ja, O Boodschapper van Allah, U heeft precies gezegd wat er is gebeurd.”

Daarop heeft de profeet Mohammed (vzmh) de kameel gekocht door honderd zilveren munten te betalen en vervolgens wendde Hij zich tot de kameel:

“O kameel, ga nu. U bent vrij omwille van Allah en nu kan niemand je raken”.

 

 

Read 6.678 times
In order to make a comment, please login or register